How Do I Make My Splash Screen Correctly?

Discussion in 'How Can I...?' started by Vladislav Len, Dec 5, 2020.

  1. Vladislav Len

    Vladislav Len Boxer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey guys, I can't customize my splash screen.

    This is what I have in the start scene:
    [​IMG]

    This is how my game is starting. It's a screenshot from my iPhone with iOS 14.2:

    [​IMG]

    Is it a bug or am I doing something wrong? I have the latest Buildbox 3.3.6 with a paid Pro license.
    LaunchImage in the Images.xcassets folder seems to be correct:
    [​IMG]

    LaunchScreen.storyboard:
    [​IMG]

    Am I doing something wrong or is it a bug?
     

    Attached Files:

  2. Vladislav Len

    Vladislav Len Boxer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Here are logs from the Xcode console:

    2020-12-05 15:38:52.406884+0300 BBPlayer[98508:6031522] Metal GPU Frame Capture Enabled
    2020-12-05 15:38:52.407640+0300 BBPlayer[98508:6031522] Metal API Validation Enabled
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelGeneralSettings.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelGeneralSettings.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelFont.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelScreenStart.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelScreenStart.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] game loading: start
    2020-12-05 15:38:52.986722+0300 BBPlayer[98508:6031811] Connection 1: received failure notification
    2020-12-05 15:38:52.986997+0300 BBPlayer[98508:6031811] Connection 1: failed to connect 12:8, reason -1
    2020-12-05 15:38:52.987149+0300 BBPlayer[98508:6031811] Connection 1: encountered error(12:8)
    2020-12-05 15:38:53.128905+0300 BBPlayer[98508:6031808] Task <A2030E43-2CFE-4698-8AFB-813C440F3202>.<1> HTTP load failed, 0/0 bytes (error code: -1003 [12:8])
    2020-12-05 15:38:53.271258+0300 BBPlayer[98508:6031808] Task <A2030E43-2CFE-4698-8AFB-813C440F3202>.<1> finished with error [-1003] Error Domain=NSURLErrorDomain Code=-1003 "A server with the specified hostname could not be found." UserInfo={_kCFStreamErrorCodeKey=8, NSUnderlyingError=0x28029d380 {Error Domain=kCFErrorDomainCFNetwork Code=-1003 "(null)" UserInfo={_kCFStreamErrorCodeKey=8, _kCFStreamErrorDomainKey=12}}, _NSURLErrorFailingURLSessionTaskErrorKey=LocalUploadTask <A2030E43-2CFE-4698-8AFB-813C440F3202>.<1>, _NSURLErrorRelatedURLSessionTaskErrorKey=(
    "LocalUploadTask <A2030E43-2CFE-4698-8AFB-813C440F3202>.<1>"
    ), NSLocalizedDescription=A server with the specified hostname could not be found., NSErrorFailingURLStringKey=https://ingress-config.buildbox.com/config, NSErrorFailingURLKey=https://ingress-config.buildbox.com/config, _kCFStreamErrorDomainKey=12}
    I/AudioEngine-inl.mm (260): OpenAL was initialized successfully!
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] Running tamper check
    [PTPlayer] - [PTScriptController::buildConstructors]
    [PTPlayer] - [ mem ] used 2381.578 free:137.888
    [PTPlayer] - settings controller create
    [PTPlayer] - [PTPSettingsController] - loadInventoryMap
    [PTPlayer] - getting application language
    [PTPlayer] - language: EN-RU
    [PTPlayer] - Current Application Language set to EN-RU
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] device orientation: 0
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] screen adjustment: 2
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] screen size: 828.000000 1792.000000
    [PTPlayer] - LENGTH: 1792.000000
    2020-12-05 15:38:53.520516+0300 BBPlayer[98508:6031522] fopen failed for data file: errno = 2 (No such file or directory)
    2020-12-05 15:38:53.520578+0300 BBPlayer[98508:6031522] Errors found! Invalidating cache...
    2020-12-05 15:38:53.524834+0300 BBPlayer[98508:6031522] fopen failed for data file: errno = 2 (No such file or directory)
    2020-12-05 15:38:53.524868+0300 BBPlayer[98508:6031522] Errors found! Invalidating cache...
    [PTPlayer] - [PTPAppDelegate] loading time: 0.030854
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelGeneralSettings.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentCollision.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelMesh.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelScene.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelAssetUnitActor.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentDelay.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentAnimation.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelAssetActor.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelEntityAsset.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelLevelSection.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentScript.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelFont.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentLabel.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelSpriteContainer.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelObjectImage.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelLevelBorder.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelScreenStart.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelComponentPhysics3D.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelSprite.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelLevelPath.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelLightSun.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelAtlas.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelAnimation.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(0) for class from file: data/PTModelCamera.0.attributes.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelGeneralSettings.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentCollision.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelMesh.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelScene.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelAssetUnitActor.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentDelay.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentAnimation.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelAssetActor.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelEntityAsset.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelLevelSection.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentScript.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelFont.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentLabel.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelSpriteContainer.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelObjectImage.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [] banner: kNoAds interstitial: kNoAds
    [PTPlayer] - Screen On Enter: Start
    2020-12-05 15:38:53.568094+0300 BBPlayer[98508:6031522] fopen failed for data file: errno = 2 (No such file or directory)
    2020-12-05 15:38:53.568145+0300 BBPlayer[98508:6031522] Errors found! Invalidating cache...
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelLevelBorder.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelScreenStart.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelComponentPhysics3D.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelSprite.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelLevelPath.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelLightSun.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelAtlas.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelAnimation.0.connections.pack
    [PTPlayer] - [PTModelController] load data(1) for class from file: data/PTModelCamera.0.connections.pack
    [PTPlayer] - End loading data
    [PTPlayer] - loading complete
    [PTPlayer] - [PTPSettingsController] - loadInventoryMap
    [PTPlayer] - [PTPSettingsController] - load
    [PTPlayer] - invenotory count: 0
    [PTPlayer] - characters count: 0
    [PTPlayer] - error Loading JS
    [PTPlayer] - [PTPSettingsController] - load complete
    [PTPlayer] - [ mem ] used 2416.345 free:102.957
    [PTPlayer] - Start Atlas loading
    [PTPlayer] - loading atlas
    [PTPlayer] - data/atlases/atlas_ID522.plist
    [PTPlayer] - loading atlas
    [PTPlayer] - data/atlases/atlas_ID749.plist
    [PTPlayer] - loading atlas
    [PTPlayer] - data/atlases/atlas_ID6442.plist
    [PTPlayer] - loading screens
    [PTPlayer] - adding level section withID: 527 (distance:0.000000)
    [PTPlayer] - Screen On Exit: Start
     
  3. Vladislav Len

    Vladislav Len Boxer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have no idea. I tried to delete everything, build Splash Screen again, cleaned Build and Derived Data in Xcode, removed and reinstalled the application — nothing helps.
     
  4. Vladislav Len

    Vladislav Len Boxer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I found the problem!

    Looks like there is some cache for images. Just tried to create a new project and insert in the start scene my logo. Build, run on my iPhone — working fine. Okay. Tried to replace the logo with something different. Build, run on my iPhone and you know what? Wait... wait.. there is the same logo that we set at the beginning. That is, nothing has changed! Although, both the Xcode and the Buildbox have the new LaunchImage.

    So what is the problem? Some kind of cache somewhere? I tried, of course, to remove the app before installation, and I also removed the Xcode project itself.

    Later I tried to change the name of the game and Bundle ID — Splash Screen was updated. So what, I now need to change the name of the game? LOL.
     
  5. Hue Buildbox

    Hue Buildbox Moderator Staff Member

    Joined:
    May 11, 2017
    Messages:
    327
    Likes Received:
    138
    You can try deleting the app from the iPhone via 'Settings' > iphone Storage > (Scroll down to the app) select Delete App. Then restart the iPhone. This should officially remove the cache & data.
     

Share This Page